FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  KOMMENTAR:
Ut med radio - inn med audio!
Redaktøren kommenterer Radiodays Europe 2015

Mer om Kommentarer


RADIONYTT.NO - 25.03.15 - Kommentar-redaksjonen


Årets Radiodays Europe er over og hva vet vi nå om radiobransjens fremtid? Et spørsmål fra salen oppsummerte kanskje hovedtrenden på denne konferansen: Hvor lenge kan vi kalle oss Radiodays?

Nei, det er ikke slik at radio er i ferd med å forsvinne som sådan, men det er tydelig at mange innser at de utradisjonelle kanalene, som Spotify og Itunes Radio er i ferd med å bli seriøse konkurrenter for tradisjonell kringkasting. En foredragsholder gikk så langt som å si at i fremtiden tror han mange radioer vil outsource musikkprogrammeringen sin til slike tjenester!

Hva blir da igjen for det vi kjenner som radio i dag? Jo, innhold, selvfølgelig! Der er alle i bransjen og for den saks skyld utenfor bransjen enige om at tradisjonell radio har en unik posisjon for å levere kvalitetsinnhold, enten det er nyheter, humor eller musikkjournalistikk. Kanskje ser vi i fremtiden en integrering mellom Spotify og NRK?

Relatert til dette er det også tydelig at lytterne er stadig mer opptatt av on-demand. BBC presenterte en interessant undersøkelse som viser at lytterne bruker mandag formiddag og ettermiddag til å høre på radioshow de gikk glipp av i helgen. Det var målbart større nedlasting av slikt på mandag, sammenlignet med andre dager. Samtidig er podcast kommet i vinden igjen, takket være serier som "Serial", som flere skrøt av under Radiodays Europe.

Det var forøvrig overraskende lite fokus og interesse for DAB på denne konferansen. Selv om Norge går inn i et spennende år med mulig vedtak om FM-slukking er ikke dette noe stort tema i resten av verden. Faktisk synes jeg Thor Gjermund Eriksen var usedvanlig defensiv i sin presentasjon av hva som foregår i Norge. Jeg fikk nesten inntrykk av at kringkastingssjefen har begynt å tvile på DAB-prosjektet. Han mer enn antydet at IP-radio er det som kommer i fremtiden, men at det var for lenge å vente, derfor DAB nå.

Samtidig kom det positive signaler fra bilbransjen, der en produsent av bilradioer mente at tradisjonell radio, enten i form av FM eller DAB kom til å forbli i radioens dashboard i overskuelig fremtid. Dette er viktig i en tid hvor bilradioen erstattes med enorme underholdnings-sentere.

På et mer uformellt plan var det morsomt å se Elvis Duran fra Z100 fortelle om både showet og hans historie. For en som har jobbet med radio i over 25 år var det skikkelig nostalgitripp å se gamle opptak fra hans første dager i studio. Det var på den tiden man faktisk måtte gjøre noe i studio og ikke la datamaskinen gjøre all jobben. Men, Duran sa noe interessant om fremtiden også, nemlig at hans programledertype trolig er gått ut på dato om noen år. Han pekte på at showet egentlig ikke har noe innhold og dreier seg mest om han og gjengen.

Kyrre Dahl, redaktør, radionytt.no

Se også: Overgang på radio – ikke undergang

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

Foto: Facebook
NYHETSBREV:

Skriv inn din epost-adresse i boksen ved siden av og få radionyhetene på epost.
FEILMELDING! På grunn av misbruk har vi måttet stoppe den automatiske innmeldingen av nyhetsbrevet. Se nedenfor for hvordan du kan melde deg på:

Send en EPOST til

nyhetsbrev krøll alfa radionytt.no

- Skriv Påmelding i tittelfeltet og vi ordner resten.
Vi beklager, vi jobber med å finne et bedre system
  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO