Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Radio 1 får nye eiere

Det begynner å bli rutine, Radio 1 har nok en gang fått nye eiere, denne gang er det tyskerne som kommer.- RADIONYTT.NO - 28.06.07 - Kyrre Dahl
Meldingene om eierskifte har kommet ganske hyppig fra Radio 1 de siste årene. Det begynner å bli lenge side Norsk Aller var hovedeier. Clear Channel var en stund inne i bildet og de siste årene har det vært SBS som har eid Norges største lokalradiokonsern. De gjør de forsåvidt fortsatt, men nå har eieren av SBS solgt sine aksjer til det store tyske mediekonsernet ProSiebenSat.1 Media. Det sammenslåtte selskapet blir Europas nest største medieaktør, med 48 TV-kanaler og 22 radiostasjoner i 13 europeiske land.

I Norge gjelder dette, foruten TVNorge, først og fremst Radio 1 i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, samt The Voice i Oslo oG Bergen. Det er uklart hvordan dette oppkjøpet vil påvirke SBS Radio, for ProSiebenSat.1 har ingen radiokanaler fra før, men tyskerne har varslet at de vil satse stort på TV.

– I utgangspunktet er det positivt og interessant å bli endel av en pan-europeisk gruppe. De har blant annet gjort noen spennende mediegrep i forhold til internett, brukergenerert innhold og communities, sier adm.dir Bente Klemetsdal i SBS Radio til Kampanje.


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Solfaktor i Østfold
25.06.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: