Nyheter:
TILBAKE TIL.......INNENRIKS 2001    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Radio Nite Rocket tilbake på lufta - Oslos lokalradioer er bekymret

Den omstridte radiostasjonen Radio Nite Rocket er tilbake på lufta i januar, og Oslos lokalradioer er kraftig bekymret over at stasjonen nå er tilbake, etter at de ble tatt av lufta for noen år siden.

RADIONYTT.NO - 10.12.01 - ANDERS NORDHEIM DAHL
Den omstridte stasjonen, som tidligere sendte Hitler-taler og rasistisk innhold over Oslo-eteren, har fått ny konsesjon, og starter sine sendinger i januar.

Oslos lokalradioer protesterer, og Antirasistisk senter er svært bekymret.

Radio Nite Rocket mistet konsejonen i 1997 på grunn av økonomisk rot, og den gang hadde stasjonen vakt oppsikt og skapt mye harme blant lokalbefolkningen i Oslo.

Medarbeider Mario Neira i Radio Latin America (FM105,8) er en av de mange som nå er skeptiske. - Vi har ytringsfrihet, men jeg håper virkelig at Nite Rocket ikke vil gå til angrep på minoritetsgrupper igjen, sier han til Dagsavisen.

Formann i Lokalradioforeningen i Oslo og Ansvarlig redaktør for Radio Oslo, Truls Lühr Olsen, sier de har fått sterke reaksjoner fra mange andre lokalradioer i hovestaden, og spesielt fra de etnisk-språklige.
- Generelt sett er det sprengt nok som det er allerede på frekvensene, og jeg synes det er rart at de fikk ny konsesjon med tanke på at de mistet den tidligere. Men vi må forholde oss til at Statens Medieforvaltning (SMF) har gitt de konsesjon, sier han til Dagsavisen.

Ansvarlig redaktør i Radio Nite Rocket, Rune Kjelldahl, sier til avisen at de uheldige elementene ved stasjonen fra tidligere er borte, og på spørsmål om hvorfor de fastholder navnet sier han : - Vi står ved navnet og ikke ved profilen. Man kan ikke bytte navn til "Glade Jul Radio", så er alt bra, sier Kjelldahl, som understreker at stasjonen vil være mot rasisme og mot vold.

Stasjonen har tidligere også blitt kritisert for å ha sexleker på lufta. - Der har vi ikke blitt noe bedre, sier Rune Kjelldahl. - Vi kommer til å være litt mannssjåvinistiske og sexistiske, og hvis noen vi protestere, så driter jeg i det, sier han.På spørsmål om hvorfor Radio Nite Rocket ikke vil vedta Vær Varsom- og Redaktørplakaten, sier han : - Jeg kjenner ikke innholdet i plakaten eksakt. Den har jeg ikke giddet å lese. Jeg følger norsk lov og egen moral, sier han.

Antirasistisk senter har vært i kontakt med ansvarlig redaktør for Radio Nite Rcket, Rune KJelldahl, og uttrykt sin bekymring. Også SOS Rasisme er bekymret.

- Sagene MC Klubb står bak søknaden, og vi fant ikke noe mangelfullt ved den. Dermed var det ingen grunn til å avslå den, sier Dag Løvdahl, avdelingsdirektør for kringkastingsavdelingen i Statens Medieforvaltning (SMF). - Vi vurderer ikke innholdet. Det er det andre som må gjøre, sier han.

Det er Sagene MC Klubb som har fått konsesjon for Radio Nite Rocket. Hvilken frekvens stasjonen kommer på, kjenner ikke Radionytt.no til.Utdrag fra sending på Radio Nite Rocket, 9. april 1994 :

Innringer med tilgjort stemme : - Hai! Dette vare Paschda. Jai lurer på en ting. Jai hater sånne nazijavler. Har do bilde av Hitler på veggen?

Rune Kjelldahl - Ja, det finnes vel minimum ett her... Hvordan det?

Innringer - Do brenne det. Gjør det.

Rune KJelldahl - Ja, hvis du da eksempelvis brenner et bilde av Allah eller Saddam Hussein...

Innringer - Do mener at do være nazist, siden do ikke brenne bilde av Hitler?

Rune Kjelldahl - Eeh... jeg kan ikke tenne på en annen manns eiendom. Og det er ikke min eiendom det som henger av Hitler-bilder her i huset.

Innringer - Hvor mange ar det da?

Rune Kjelldahl - Hvor mange Hitlerbilder? Ja, det er vel et par stykker. Bare sånn for å pynte opp litt.

Innringer - Pynte opp litt?

Rune Kjelldahl - Ja, han var jo en vakker ung mann en gang i tiden for femti år siden...
 Relaterte linker

 • Radio Latin Amerika

 • SMF

 • Radio Oslo

 •  Søk i radionytt.no


  powered by FreeFind

   Nyhetsbrev

  Hold deg oppdatert!

  Info og påmelding

   Tips radionytt.no

  Har du et tips til oss?

  Post@radionytt.no


  RADIONYTT.NO
  20©01

  Utgiver: Radionytt.no, Adlersgate 19, 3116 TØNSBERG. Vakttelefon: 90 08 39 53
  Ansvarlig redaktør er Kyrre Dahl
  Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. OM RADIONYTT.NO
  Disse sidene er optimalisert for Internet Explorer 5.0 og nyere.