Annonse

Forlenger konsesjoner på FM med 5 år

17.11.2021 - Kyrre Dahl

Konsesjonene for lokalradio på FM forlenges med fem nye år fra nyttår. Det blir store begrensninger på reklame i storbyene


Foto: Medietilsynet

Dagens FM-konsesjoner for lokalradio utløper ved nyttår. For de alle fleste lokalradio-aktører som sender på FM, blir det ingen vesentlige endringer i vilkårene når konsesjonene nå forlenges med fem nye år, fra 1. januar 2022 til 31. desember 2026.

Kulturdepartementet har gitt Medietilsynet i oppdrag å forlenge konsesjonene. Formålet er å gi lokalradioene noe mer tid til å forberede overgangen til digitale sendinger, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

– Konsesjonene forlenges automatisk med uendret dekning, og radioenes eksisterende sendetid videreføres i den nye femårsperioden. Det er altså ikke nødvendig å levere søknad til Medietilsynet eller Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) for å få konsesjonen forlenget, sier Sekkelsten.

I tråd med forutsetningene i Hurdalsplattformen, vil regjeringen gi lokalradio mulighet til å være på FM fram til 2031. Hvordan dette skal gjøres blir avklart i god tid før konsesjonene utløper i 2026.

For lokalradioer på FM i og rundt byene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, oppheves dagens regler om inntektsbegrensninger og forbudet mot sam- og videresending.

– I stedet kan lokalradioene i disse områdene sende reklame i inntil fire minutter hvert døgn de sender. Det er ikke tillatt med programsponsorer og produktplassering, sier Sekkelsten.

Noen radioer som sender både på DAB og FM i slukkeområdene, må investere i utstyr for å skille DAB- og FM-sendinger på grunn av de nye reklamereglene på FM. – Det er mulig å søke støtte til slikt utstyr gjennom tilskuddsordningen til lokale lyd- og bildemedier, sier Sekkelsten. Medietilsynet forlenger fristen for å søke slik støtte fra 18. november til 2. desember.

 • Mer om: Diverse - alle saker

 • Følg oss:     -  RSS:


  Annonse

 • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.

  Annonse


  Nyhetsbrev

  Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


  Lytt til Nettradio

  Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


  Radionavn

  Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


  Lyd og bilde

  Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


  Radioreklame

  Her er lista over de som produserer radioreklame