Annonse

Tono deler ut millioner fra radio

30.09.2021 - Kyrre Dahl

Rettighetsorganisasjonen TONO har denne uka delt ut 152 millioner kroner til sine medlemmer. En del av beløpet stammer fra radiospilling.


TONO avregner denne uken 152,1 millioner kroner til komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag i Norge og utlandet. Dette er den tredje av TONOs fire årlige kvartalsavregninger.

Fra radio og TV avregnes henholdsvis 15,4 og 14,8 millioner kroner. Fra radio avregnes NRKs 15 kanaler, Bauer medias ni radiokanaler og P4-gruppens ni radiokanaler for 1. kvartal 2021. 33 lokalradiokanaler avregnes for 2020.

Fra kringkasting på TV avregnes NRKs fem kanaler, TV2s syv kanaler og TV Norge for bruk av musikk i 1. kvartal i 2021. I tillegg avregnes NRKs nettspiller og TV2 Sumo for 4. kvartal 2020.

90,8 millioner kroner avregnes til 24 022 av TONOs medlemmer, mens 58,1 millioner kroner sendes rettighetshavere i utlandet gjennom TONOs avtaler med utenlandske forvaltningsselskaper.

Høstavregningen er TONOs største konsertavregning, og det største området i denne avregningen er følgelig konsert og live. TONO avregner over 61 millioner kroner fra konsertområdet denne uken. Dette inkluderer avregning for strømmekonserter og gudstjenester.

De nest største områdene er avregning fra utlandet og online-området med henholdsvis 28,9 og 28,2 millioner kroner.

TONO ble stiftet i 1928 og er et non-profit samvirkeforetak som eies og styres av opphavere (komponister og sangtekstforfattere) og musikkforlag, og som på deres vegne forvalter de økonomiske opphavsrettighetene i musikken de har skapt.

TONO gir tillatelse til bruk av beskyttet musikk for eksempel på radio, TV, internett, konsert og kino mot betaling, og overfører hvert år sitt økonomiske resultat videre til rettighetshavere i musikk som har blitt spilt offentlig.

 • Mer om: Diverse - alle saker

 • Følg oss:     -  RSS:


  Annonse

 • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.

  Annonse


  Nyhetsbrev

  Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


  Lytt til Nettradio

  Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


  Radionavn

  Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


  Lyd og bilde

  Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


  Radioreklame

  Her er lista over de som produserer radioreklame