Radio-profil tiltalt for uaktsomt drap

29.07.2021 - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

Kjent radiostemme tiltalt etter dødsulykke på E6 i Nordland i juli i fjor. Skal ha sovnet bak rattet.


Illustrasjon - Foto: kyrre Dahl

En mann i 60-årene er tiltalt for uaktsomt drap, etter at han skal ha sovnet bak rattet og forårsaket en trafikkulykke, som medførte at en kvinne i 80-årene døde. Ulykken skjedde på E6 på Grytvikmoen ved Setså i Saltdal i Nordland 22. juli i fjor.

Ifølge Saltenposten er den tiltalte en kjent radiostemme: - ...kjent fra en lang karriere i riksdekkende radio, skriver avisa uten å navngi den aktuelle personen.

Totalt fem personer var involvert i ulykken. I den ene bilen satt en mor og datter, den ene av disse var en eldre kvinne fra Rana, som omkom av skadene hun ble påført.

I den tiltaltes bil satt tre personer. Alle ble skadet i ulykken. Radioprofilen satt bak rattet og er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død av statsadvokaten i Nordland, skriver Saltenposten. Mannen bor ikke i Nordland.

Fire personer pådro seg en rekke bruddskader som en følge av kollisjonen. Ifølge tiltalen sovnet mannen bak rattet slik at bilen hans kom over i motgående kjørefelt.

Mannen nekter straffskyld: – Dette var et beklagelig uhell, men det er vanskelig å se at det skyldes noe strafferettslig uaktsomhet fra min klients side. Ikke alle uhell er straffesaker. Klienten vil forklare seg nærmere om dette i retten, sier mannens forsvarer, John Christian Elden, til VG. • Si din mening på: Facebook - Radionytt • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.


  Nyhetsbrev

  Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


  Lytt til Nettradio

  Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


  Radionavn

  Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


  Lyd og bilde

  Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


  Radioreklame

  Her er lista over de som produserer radioreklame