Ny britisk TV-kanal blir også radio

14.06.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Utenriks

Denne helgen startet en ny britisk TV-kanal som har fått mye omtale. TV-kanalen skal utfordre de tradisjonelle mediene og vil også bli tilgjengelig som radio.


Søndag gikk en ny britisk TV-kanal på lufta. GB News satser friskt og ifølge Journalisten vil TV-kanalen utfordre de som omtales som et ekkokammer i hovedstadspressen. GB News beskrives også som brexitnasjonalisme.

TV-kanalen får også en radiokanal. GBN Radio lanseres som en digital kanal i juli. Den skal kunne høres over hele Storbritannia forutsatt at det er plass på nettverket Digital One, melder Radio Today.

Det blir ingen egne radiosendinger, da all lyd vil være simulcast med TV-sendingene. - Det betyr at vi kan betjene flere mennesker ved å gi dem muligheten til å høre på oss uansett hvor de er når som helst, sier CEO Angelos Frangopoulos.

Det er sjelden det er ledig plass på dette digitale nettverket, men GB News er i sluttforhandlinger med Arqiva om de praktiske detaljene, melder Radio Today.

GB News debuterte med en timelang spesialsending med TV-veteranen Andrew Neil, som blant annet sa at GB News vil dekke historiene som betyr noe for dem som er blitt forsømt av de store mediene, og bringe nye stemmer på banen. Kanalen vil være stolt av å være britisk, understreket Neil, ifølge Journalisten.

 • Følg Radionytt.no på Twitter eller Facebook

 • Personvern: Radionytt.no samler ikke inn informasjon om brukere, med unntak av ved selvvalgt påmelding av nyhetsbrev.


  Nyhetsbrev

  Få radionyhetene rett i din innboks, meld deg på her!


  Lytt til Nettradio

  Her finner oversikten over nettradioer i Norge m.m


  Radionavn

  Hvem begynner, hvem slutter og hvem skifter jobb?


  Lyd og bilde

  Her finner du alle saker med lyd, bilde og video


  Radioreklame

  Her er lista over de som produserer radioreklame