FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Nettradio
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk
JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

e
  RIKSRADIO - NRK:
Radio er lyden av livet!
P1-sjefen klapper for hele radiobransjen etter et tøft år

Mer om NRK

Bjørn Tore Grøtte FOTO: Martin Johan Eggan / NRK

RADIONYTTT.NO - 25.11.20 - Kyrre Dahl
Kanalsjefen i NRK P1 fikk anledning til å skryte av egen kanal i et større oppslag i Adresseavisen. Men han ville først rope et hurra for hele radiobransjen:

- Jeg har egentlig lyst å klappe for hele radiobransjen nå på tampen av 2020, sier Bjørn Tore Grøtte. Han er spesiellt fornøyd med at NRK P1 har klart seg svært godt med nytt sendeskjema, i et år som krever sitt også av allmennkringkasteren.

- Det har vært et trasig og vanskelig år for hele folket. Men også for gode kolleger som har strevd for å få endene til å møtes, for nyhetsfolk som har sendt Dagsnytt fra under ei trapp hjemme. For mellomledere på hjemmekontor, eller kanskje mest for familiene til mellomledere som har måttet være hjemme. Eller kreative sjeler som har prøvd å mumle på lufta med munnbind. Men radioen har levert som rakkern! Folk har kasta seg rundt, vært ivrige og dyktige, og lytterne har vist at radio, det trenger vi. Radio er lyden av livet! Jeg kan si det, uten å få buksevann av Kenneth i P4?, spør Grøtte.

Korona ga høy radiolytting

Radiolyttingen har vært høy gjennom koronakrisa. Etter en dupp rundt nedstengninga i mars, så har tallene gått gradvis opp igjen. På hverdager er det ofte mer enn 3 millioner lyttere som fanges opp av PPM-målerne. Og aller størst er NRK P1. På hverdager i høst er det flere som hører på P1 enn på samme tid i fjor. Det på en kanal som sjøsatte et nytt sendeskjema, hvor mange lyttere måtte ta farvel med kjente program som Her og Nå og Norgesglasset.

- Jeg sa til Adresseavisen at jeg har full forståelse for at mange blir grinete når de mister favorittprogrammet sitt. Det ville jeg og blitt. Samtidig er det viktig at en kanal som NRK P1 må utvikle seg i takt med folket. Skal vi være like viktige i framtida, som vi har vært, så må vi være relevant i livet til hvermannsen nå - og framover. Derfor må vi tørre å endre oss. Selv om det var fabelaktige program som takket av.

NRK P1 har som mål å være største kanal, og skal være relevant for hele den voksne befolkningen. Kanalen har distriktsendinger i primetime seks timer hver dag. Sammen med Nitimen er det nyvinninger som «Landsmøte» nyhetsprogrammet «Dagens» og «HC og Andrea» som utgjør hverdagsskjemaet.

- Jeg er mektig imponert over jobben radiofolket i NRK P1 har lagt ned. Det er langt over hva man kan forvente, sier Grøtte.

- Spesielt synes jeg det er godt å se at programmene er kjappe til å snu seg rundt, snakke om det som er viktig for lytteren der og da, sørge for skikkelige oppdateringer, samtidig som vi klarer å underholde.

Godt selskap med NRK P1

NRK P1 har som internt slagord at de ønsker å være «godt selskap». Samtidig har kanalen som største kanal et spesielt ansvar for beredskap. Lytteren skal være trygg på at NRK sier fra om det er noe viktig som skjer. Grøtte mener at det gjør de på en rekke ulike måter, i tillegg til de nasjonale nyhetene:

- Publikumsinteraktiviteten til Rune i Landsmøte, måten han får folk til å snakke på, binder oss sammen. For meg er det allmennkringkasting av ypperste rang. Det er godt selskap. Men også at NRK-gjengen i Bergen rett som det er i krisetiden har ringt for å få lov til å utvide den lokale sendingen med en time, fordi de ønsker å nå ut med lokal informasjon og nyheter. Begge deler er viktig for at vi i NRK P1 skal være det vi bør for folk flest.

Enkelte har vært kritiske og har hevdet at NRK P1 satser for ungt. Grøtte mener at det er en misforståelse.

- Vi skal være for alle voksne, alle er velkomne til å høre på NRK P1! Men hvis vi skal være like viktig i framtiden, som vi har vært, så var det tydelig for oss at vi måtte prøve å bli litt mer attraktive for voksne folk som er i 40 og 50-årene nå. Du kan si mye om oss på 42, men vi er ikke unge!

Litt mer draget på 40-åringene

Høst-tallene for NRK P1 viser at de har litt mer draget på 40-åringen nå enn i fjor på samme tid. Markedsandelen har vokst fra 27,2% - 32,8% i målgruppen 40 – 55 år. Samtidig så er det også flere lyttere på kanalen i høst enn i fjor høst.

- Det er stas når tallene er hyggelige. Samtidig så er det viktig å se det over tid. Men jeg tror og håper at vi klarer å tilpasse oss moderne mediebruk og lage journalistikk som folk trenger. Den høye lyttertiden viser at vi er på rett vei, folk finner oss – og hører på.

Ellers er Grøtte veldig opptatt av endring. Han tror det er vesentlig at en kanal som NRK P1 er mer dynamisk nå, enn hva som var tilfelle for bare få år siden. NRK P1 skal være en del av en større helhet, og som største kanal, så skal den også ta ansvar og vise fram innhold som er viktig at folk oppdager på NRK.

- Det gjelder podkaster som viser bredden i vårt allmennkringastertilbud, men vi skal også vise fram gull på NRK P1+ og vi skal bygge familiebånd mellom NRK P1 og NRK Super. Det har aldri vært mer god lyd i Norge, og det er stas!

Men snart er det jul, og kanalsjefen i NRK P1 gleder seg tradisjonen tro til juleradiobonanza. NRK P1 samarbeider i år med NRK Super Jul, og kjører en stor adventskonkurranse i samarbeid med barnekanalen. Likevel, han slutter ikke å bli imponert over hvor glad nordmenn er i julemusikk.

- Hjelpe meg, nordmenn er gærne etter jul og juleradio. Jeg blir like gladoverraska hvert år. Men jeg liker at lytteren skrur og finner innhold hun liker. Det er bra for radioen, det!

 • Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

 • Les også: Leder P3 Gull 2020

 • Vil du lytte til NRK Radio?: HØR NRK VIA LYTTE.NO Ekstern lenke

 •   ANNONSER:
    SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
    RIKSRADIO - NRK:
  Arian og Nate inn i dybden av norsk musikk
  NRK P3 lanserer nytt musikkonsept, Studio P3
  Les mer...
    LYTTERTALL - LOKALT
  Radio 102 landets mest populære lokalradio
  Lokalradio Topp 15, 4. kvartal 2020
  Les mer...
    LOKALRADIO.NO:
  Lokalradioer på Riksblokk 2
  En rekke lokalradioer har søkt om og fått innholdskonsesjon på det riksdekkende DAB-nettverket Riksblokk 2.
  Les mer...
    DIVERSE:
  Mest spilt på radio i 2020
  Her er lista over sangene som har gått mest på norsk radio i fjoråret
  Les mer...
    RIKSRADIO - NRK:
  NRK klarte ikke nynorskkravet i 2020
  Koronapandemien har satt kjepper i hjulene for nynorsk-bruken.
  Les mer...
   NYHETSBREV:
  Meld deg på vårt nyhetsbrev
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    LYTTERTALL:
  Diverse lyttertall
  Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
  Les mer...
   PERSONVERN:
  Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
   NYHETSBREV:
  Meld deg på vårt nyhetsbrev
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    FOR 10 ÅR SIDEN:
  Lisberg langer ut mot Radio Norge
  Mener de slipper for lett unna (publisert 14.01.11)
  Les mer...
    LYTTERTALL - LOKALT
  Lokalradio Topp 15
  Radio 102 er tilbake på toppen i 3. kvartal 2020
  Les mer...
    PRIX RADIO:
  Prix Radio 2020
  Alle vinnerne av årets radiopriser
  Les mer...
    REKLAMEPRODUSENTER:
  Radioreklame
  Jørgen Skiaker Pedersen er ny på vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
  Les mer...
    ANNONSER:
    SPILLELISTER:
  Hva spilles nå?
  Her kan se hva og hvem som spilles på radio.
  Les mer...
    DIVERSE:
  Hva med en ny stemme i helgene?
  Nytt tilbud til lokalradio og andre radiostasjoner.
  Les mer...
    RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
  News in English
  Stories from the Norwegian radio industry, in English
  Read more....
    NETTRADIO:
  Noe å lytte på?
  På LYTTE.NO finner du P1 og alle de andre kanalene til NRK
  Les mer...
   TVNYTT.NO:  MER FRA TVNYTT.NO
    NYTTIGE LINKER:
  Sindre Møllerhaug:
  Sindre er fast kommentator og lager egne filmer. Sjekk hjemmesiden hans