FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  KOMMENTAR:
Ny kaptein på Bauer-skuta
Norsk radiobransje bør ønske vår danske venn velkommen, mener Leif M Synnevåg

Mer om Kommentarer

Leif M Synnevåg FOTO: Privat

RADIONYTT.NO - 04.06.19 - Kommentar


Bauer Media har skiftet kaptein. De tyske eierne har satt inn Bauer Medias ledelse fra Danmark som ny retningsgiver for Bauer i Norge. Jim Receveur er kjent fra Radio Uptown, Radio 100 FM, og nå senest som leder av Bauer Media i Danmark. Norsk radiobransje bør ønske vår danske venn velkommen som deltagende i den norske radiovirkelighet.

Og det er ingen enkel oppgave han står overfor. Bauer Media har tapt store beløp på Dab-satsningen. Bauers markedandel på 11-12% er ikke tilstrekkelig for å holde liv i Dab-fantasiene. Nå hører det med til historien at Bauer i sin tid arvet Dab-spøkelset fra tidligere eiere, og dermed ikke har valgt seg inn i Dab-situasjonen, men rettere påtvunget seg selv til å følge med de «store» gutta (les: Nrk og Nent) videre.

Det koster smertelige beløp å være en tripolist i Dab-universet. Overfor Norkring – har både Nent og Bauer hver garantert for 32,5 mill. NOK årlig frem til 2031. Denne garantien er dab-husleien for å kringkaste til et samfunn hvor bare 50% av befolkningen lytter til radio – daglig. Dab har ikke skaffet én eneste ny radiolytter. Ikke én. Og Bauer har klistret seg selv ut i 8 fasonger på en Dab-radio – hvorav det meste er hermetikk og oppgulp. Når hørte du sist en fet overgang på Radio Nor........ge? Jim Receveur vil få en tøff jobb. Han skal redde et synkende skip som tar inn store mengder vann. Derfor bør norsk radiobransje ønske velkommen og respektere en mann som tør vise seg i en sådan stund.

Forhenværende sjef i Bauer Media, Lasse Kokvik, ville altså sette opp en mur rundt de fire største byene i Norge. Han mente virkelig at all kommersiell aktivitet i disse områdene – burde være fundamentert på Dab. Kokvik mente altså at Bauer bør vernes mot en «knottsverm» på norsk lokalradio på FM. Dette fikk nok noen bjeller til å ringe. Kanskje helt ned til Tyskland.

Det Lasse Kokvik ikke fortalte noe om, var at Bauer med sine seneste regnskaper, går med store tap. Minus 22,8 mill NOK i 2017, og det er stor grunn til å tro at regnskapet for 2018 som legges frem i ultimo august, vil bære preg av et ytterligere større underskudd. Når man da tar med i betraktningen at omsetningen på norsk kommersiell radio har sunket 18% det siste året – og 12% så langt iår (tall fra reklamebransjens egne tall for omsetning) da forteller situasjonen oss at noe er i ferd med å skje. På samme måte som at ting skjer i naturen.

Dab har skapt en reell negativ utvikling i det kommersielle radiomarkedet, og nå har Bauers nye ledelse muligheten til å skaffe seg nye venner. For hva vil skje – dersom eierne i Tyskland i neste fase ikke ønsker å fortsette i Dab-sirkuset? For; ærlig talt – enten fortsetter Bauer i god tro, eller så møter den nye ledelsen virkelighetens nøkterne oppfatning. Taper man penger suksessivt gjennom mange år – så finnes det to mulige utganger. Oppbud eller konkurs. Og dersom – vi skulle skimte bort på kulissene av en mulig Bauer-konkurs – hva vil da skje med økonomien i Norkring? Dersom én av Norkrings garantister skulle falle ifra, hva vil det gjøre med Dab-byggverket? Norkring mister da potensiellt i underkant av 400 millioner som de skal betjene sine lån med frem til 2031. Vil de tilføres økonomiske midler fra Telenor, deres eiere? Neppe.

Og hva vil da skje med statskringkasteren dersom Norkring vakler? Som kjent eier ikke statskringkasteren sitt eget distribusjonsnett på Dab, og dermed kan Nrk i verste fall stå uten distributør av jordsendte radiosignaler. Det er et scenario som er innenfor rekkevidde. Faktisk er dette scenarioet mer sannsynlig - enn at Bauer skal snu det synkende skipet. Det må mirakler til.

Jim Receveur (Receiver blant venner) er en connaisseur av radio. Han er opprinnelig kanadier og vel befart i klokkehjul og formater. La oss håpe at han kan tilføre den norske radiosituasjonen på Dab en livsviktig injeksjon. For hvis ikke – kan publikum stå helt uten radiosignaler på Dab'en i løpet av kortere tid enn du aner.

Kommentar skrevet av Leif M. Synnevåg, radiomann gjennom mange år og i det siste kjent for podkasten Hvem slukket lyset på FM

Si din mening på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
  POLITIKK:
Krever svar om reklameforbud
Skriftlig spørsmål til Kulturministeren om det foreslåtte forbudet mot reklame på FM i storbyene.
Les mer...
  ØKONOMI/MARKED:
Solid oppgang for lyd
Første tertial i år ble vesentlig bedre for lydreklame enn i fjor, viser mediebarometeret for april.
Les mer...
  P4-GRUPPEN:
P4 går gjennom alle telefonspøker
Etter at en tulletelefon ble avslørt som regissert går P4 nå gjennom de som er laget tidligere.
Les mer...
  MER Å HØRE PÅ VIA LYTTE.NO:
Radio Sotra
Lokalradio fra Sotra, Vestland, med diverse innhold, nå lagt til under Norge - Vest
Les mer...
  P4-GRUPPEN:
P4 innrømmer falsk telefonspøk
Tulletelefon ble fremstilt som en autentisk samtale.
Les mer...
  LOKALRADIO:
Svein Larsen er tilbake i styret i NLR
Aslak Skretting gjenvalgt som leder, men får med seg en gammel ringrev
Les mer...
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
  LYTT TIL:
Radionytt Podcast
Ny episode, om lyttertall, verdensrekord og 102!
Hør her...
  LYTTERTALL - LOKALT
Lokalradio Topp 15
De mest populære, 1. kvartal 21
Les mer...
  BAUER MEDIA:
Hvorfor Radio Rock er best i klassen
Stian Eliassen forklarer
Les mer...
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  FOR 10 ÅR SIDEN:
Nytt sponsorkonsept
Norwegian og Radio Norge i samspill
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  DIVERSE:
Ny stemme i helgene?
Nytt tilbud til lokalradio og andre radiostasjoner.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO