FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Markedsføring
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Nettradio
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk
JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

' '
  POLITIKK:
Varsler sanksjoner mot 3 lokalradioer
Medietilsynet jobber hardt for å stanse Radio Metro på FM i Oslo-området

Mer om Politikk


RADIONYTT.NO - 07.01.19 - Kyrre Dahl


Mediemyndighetene jobber hardt for å sørge for at Radio Metro ikke kan høres på FM-båndet i Oslo og varsler nå sanksjoner mot tre lokalradioer utenfor Oslo, som de mener videresender innhold fra Metro.

Medietilsynet varsler sanksjoner mot lokalradioene Hallo Ski (Norsk Lokalkringkasting), Radio Hurum og Asker og Bærum Lokalradio for å ha videresendt innhold fra Radio Metro, samt oversteget inntektsgrensen for lokale FM kanaler i storbyene etter overgangen til digitalradio (DAB), går det fram av pressemelding.

– Medietilsynets foreløpige vurdering er at Asker og Bærum Lokalradio bryter inntektsbegrensningen på 135 000 kroner i året, mens Hallo Ski og Radio Hurum både bryter denne begrensningen og har videresendt innhold fra Radio Metro i strid med vilkårene i konsesjonen, sier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Når Stortinget vedtok at riksradioene skulle digitaliseres vedtok de samtidig også et forbud mot kommersiell lokalradio i storbyene på FM, i frykt for at disse ville ta lyttere fra NRK og de andre store kanalene. Derfor har Medietilsynet innledet en jakt på alt de mener kan lukte av kommersiell radio på FM-båndet i nærheten av Oslo. Ingen av de aktuelle aktørene i denne saken har konsesjon i Oslo, men sender fra kommuner i nærheten av hovedstaden.
br>Lokalradioene som fortsatt kan sende på FM i storbyene har strenge begrensninger. De kan årlig tjene inntil 135 000 kroner, eller maksimalt 40 prosent av virksomhetens samlede inntekter, i reklame- og sponseinntekter. Et annet vilkår er at det ikke er lov med sam- eller videresending av innhold fra andre radiokanaler.

Medietilsynet fører tilsyn med lokalradiostasjonene som sender på FM-nettet i storbyene for å påse at disse nisjekanalene ikke drives kommersielt.

– Dersom det viser seg at de tre lokalradioene har brutt konsesjonsvilkårene, kan de bli ilagt gebyr og/eller miste konsesjonen, sier Hanne Sekkelsten i en pressemelding.

Størrelsen på et eventuelt gebyr blir fastsatt ut fra en skjønnsmessig vurdering, der det blant annet legges vekt på overtredelsens art og grovhet, hva kringkasteren har tjent på regelbruddet og kringkasterens dekningsgrad.

Konsesjonen kan bli inndratt ved gjentatte eller grove overtredelser av lovverket. De tre lokalradioene får mulighet til å uttale seg før Medietilsynet gjør sin endelige vurdering.

I forbindelse med denne saken har det også kommet fram at det kan være ulovlig for nisjeradio å også sende på DAB. Det går fram av korrespondanse mellom Radio Hurum og Medietilsynet.

Medietilsynet mener Radio Hurum driver med ulovlig videresending av Radio Metro og har truet med straffetiltak. Lokalradioen avviser kontant at de gjør noe galt.

Radio Hurum sender et produkt som kalles Metro Pluss, som ikke er å høre noe annet sted på FM. Likevel mener Medietilsynet at det er ulovlig videresending. Men, enda mer overraskende er det at tilsynet også reagerer på at Metro Pluss sendes på DAB, noe som visstnok også kan oppfattes som videresending:

– Når konsesjonsvilkårene punkt 3,1 forbyr sam og videresending så menes alle andre radioaktører, det være seg aktører på FM, DAB, AM, Satelittradio, langbølge eller mellombølge, riks eller lokal, norske eller utenlandske. Begrepet «aktører» er teknologinøytralt og ikke innskrenket til distribusjonsplattform, skriver rådgiver Erik Langebeck i Medietilsynet i en epost til radiosjef Svein Larsen i Radio Metro.

– Det som er overraskende i saken er at utgangspunktet fra tilsynets side er at det at Radio Hurum av Radio Metro ble videresendt på DAB ble betraktet som et brudd på bestemmelsen om videresending og at dette ikke er tillatt, skriver Larsen i et svarbrev til tilsynet på vegne av Radio Hurum.

– Vår oppfatning er at dette er en tvilsom vurdering og er uansett ikke i tråd med det som var intensjonen i slukkingsvedtaket, skriver Larsen.

Han påpeker at Metro Pluss er et format som ikke er tilgjengelig noe annet sted på FM og kunne vært et bidrag til mangfold på DAB, men nå har de altså blitt tvunget til å stanse sine digitale sendinger.

LES OGSÅ: Medietilsynet truer Radio Hurum med bøter

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  ANNONSER:
  BRANSJEANNONSER:
  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
  ØKONOMI:
Radioreklame gjør det fortsatt bra i Sverige
Mens radio i Norge taper penger går svenske stasjoner så det suser
Les mer...
  RIKSRADIO - NRK:
Nytt kulturprogram på NRK P2
Mona B. Riise leder «Kulturstripa»
Les mer...
  LYTTERTALL - RIKS:
Radiolyttingen litt opp igjen
De ferskeste lyttertallene fra Nielsen, uke 19, 2019.
Les mer...
  DIVERSE:
Bytte av DAB-plattform skaper utfordringer for Scansat
Der man før hørte Scansat på DAB og på nettradio hører man nå plutselig noe helt annet
Les mer...
  LYTTERTALL - UTLANDET
Kiss fortsetter nedturen i London
Capital fortsatt på toppen blant de kommersielle i 1. kvartal 2019
Les mer...
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og andre landet
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
  BRANSJEANNONSER:
  REKLAMEPRODUSENTER:
Reklameprodusenter for radio
Sjekk vår oppdaterte oversikt over stemmer og produsenter av radioreklame
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  ANNONSER:
  DIVERSE:
Tilbyr flere stemmer
Hanne Fleischer nyeste stemme i programavdelingen til Radionyhetene.
Les mer...
  NETTRADIO:
Noe å lytte på?
På LYTTE.NO finner du P1 og alle de andre kanalene til NRK
Les mer...
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO
  NYTTIGE LINKER:
Finanssans.no
Sammenlign forbrukslån fra flere banker
  NYTTIGE LINKER:
Sindre Møllerhaug er fast kommentator med egen blogg: www.smsindre.no
Sindre driver også eget datafirma. Sjekk hjemmesiden www.sindremollerhaug.no