Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2002    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Krever gjennomgang av frekvensbruken

Norsk lokalradioforbund frykter at lokalradioene skal bli skadelidende hvis det innføres en ny riksdekkende radiokanal. Forbundet krever nå en gjennomgang av frekvensbruken på FM-båndet.

BILDE: Leder i Norsk lokalradioforbund, Thor Olav Reiersdal


RADIONYTT.NO - 08.05.02 - KYRRE DAHL
PRESSEMELDING: KREVER GJENNOMGANG AV FREKVENSBRUKEN I FM-NETTET

Det er politisk vilje for å etablere et nytt, riksdekkende, reklamefinansiert radiokanal i tillegg til det eksisterende P4. Norsk Lokalradioforbund (NLR) registrerer også politisk vilje for å arbeide frem en likebehandling av riksdekkende og lokal kringkasting og går nå sterkt ut mot myndighetene og krever en ny gjennomgang av frekvensbruken i FM-nettet. Dette må skje før det utlyses teknisk konsesjon for et nytt riksdekkende FM-nett.

- Familie-, kultur- og administrasjonskomiteen har anmodet Norsk Lokalradioforbund om å oppdatere og "undervise" komitémedlemmene. Vi vil gjøre politikerne mer bevisst om den svært vanskelige situasjonen for lokalkringkasting i Norge. NLR håper å bli forstått i advarselen om en ulevelig situasjon for mange aktører om det skulle bli vedtatt å utlyse et nytt riksdekkende FM-nett uten en fullstendig gjennomgang av frekvensbruken. - En slik utlysning er i seg selv uheldig. Uten en total gjennomgang av frekvensbruken vil dette være en skandale, sier styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Thor Olav Reiersdal. - Lokalradioene har i alle år blitt avvist i kravene om bedre frekvenstilgang.

Nå håper styrelederen at man gjennom politisk vilje om å gjøre lokalkringkasting mer konkurransedyktig, kan oppnå bedre levevilkår for lokalradiostasjonene. - I Post- og Teletilsynets utredning til Kultur- og Kirkedepartementet kommer det frem at det er muligheter for ledig frekvenskapasitet. Dersom det kan være plass til et nytt riksdekkende nett ved å bruke eksisterende ledige frekvenser, samt å hente overflødige frekvenser fra NRK og det eksisterende P4, krever vi at det også må arbeides med en gjennomgang av frekvensbruken til det beste også for lokalradioene. Utredningen Post- og Teletilsynet har gjort på oppdrag fra departementet, viser det NLR har hevdet i alle år; at frekvens er politikk og ikke bare teknikk, sier Reiersdal. Lokalradioer har i dag en situasjon hvor flere konsesjonærer mange steder må fordele sendetiden på samme frekvens. - Det skaper ulevelige vilkår for mange stasjoner, sier Reiersdal.

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no


RADIONYTT.NO
20©02

Utgiver: Radionytt.no, Adlersgate 19, 3116 TØNSBERG. Vakttelefon: 90 08 39 53
Ansvarlig redaktør er Kyrre Dahl
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. OM RADIONYTT.NO
Disse sidene er optimalisert for Internet Explorer 5.0 og nyere.