Nyheter:
TILBAKE TIL.......INNENRIKS 2002    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Ny pressemelding fra Lokalradioforbundet

Lokalradioforbundets leder Thor-Olav Reiersdal har kommet med en pressemelding, der kritikken av kulturdepartementet er noe mildere enn gårsdagens oppslag i Aftenposten.

AVSTEMNING: Var det riktig av kulturdepartementet å tildele 12 nye konsesjoner for lokalradio i ankerunden?

RADIONYTT.NO - 08.01.02 - KYRRE DAHL
Pressemelding: Nå må myndighetene legge forholdene til rette for lokalradiobransjen

Kultur- og kirkedepartementet har nylig åpnet for ytterligere tolv lokalradioer. Det skjer etter at KKDs eget fagutvalg, Statens Medieforvaltning, har gitt avslag hele to ganger. - Nå må myndighetene legge til rette for at de som har fått konsesjon kan få gode nok rammevilkår, sier styreleder Thor Olav Reiersdal i Norsk Lokalradioforbund. Han ser som en løsning på situasjon at det utlyses flere tekniske konsesjoner over flere senderanlegg.

Det var sist sommer Statens Medieforvaltning ga konsesjon til drift av lokalradio til i alt 275 konsesjonærer. Etter en ankerunde hos SMF, hvor ingen av klagerne oppnådde gjennomslag for sine anker, har Kultur- og kirkedepartementet i siste runde gitt klarsignal for tolv nye konsesjonærer.
br> Lokalradiobransjen er mange steder preget av at flere konsesjonærer må fordele sendetiden på få frekvenser. Dette gjør det svært vanskelig for lokalradioaktørene. Spesielt ser Reiersdal med bekymring på situasjonen i de større byene hvor det med et allerede fullt sendernett, nå skal gjøres plass til for flere nye, store aktører.

- Vi ønsker Adresseavisen og Radio NRJ hjertelig velkommen som konsesjonærer i Trondheim. Vi tror i likhet med myndighetene at Adresseavisen og Radio NRJ kan tilføre mye for å sikre et godt radiomangfold. Bransjen trenger dyktige og økonomisk solide aktører. Men forholdene må legges til rette for at alle de som nå har fått konsesjon også får rammevilkår til å kunne drive økonomisk forsvarlig, sier Reiersdal. Han sender nå ballen tilbake til myndighetene i håp om at det ryddes opp etter den overraskende ankerunden hos Kultur- og kirkedepartementet. En av mulighetene vil være å åpne for å etablere flere sendernett.

Styrelederen påpeker at situasjonen med flere aktører som må dele frekvens er velkjent og et stort problem i mange områder. I konsesjonsrunden i 1995 fristet Kulturdepartementet med økonomisk støtte til lokalradioer som var villige til å slå seg sammen! - Kultur- og kirkedepartementet kan synes historieløse ved å nå gi ut flere konsesjoner uten å fortelle noe om hvordan dette skal løses praktisk, mener Reiersdal. - Samferdselsdepartementet og faginstansen Post- og Teletilsynet må nå ta arbeidet med å legge forholdene til rette for at alle lokalradioaktører skal kunne få vilkår gode nok til å i det hele tatt komme seg på lufta.

Utspillet er til debatt nå på Diskusjonsforumet

 Relaterte saker

  • Lokalradioforbundet kritiser kulturdepartementet (07.01.02)
  • 12 nye konsesjoner for lokalradio (02.01.02)
  • Disse har også fått konsesjon (04.01.02)

  •  Søk i radionytt.no


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert!

    Info og påmelding

     Tips radionytt.no

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no


    RADIONYTT.NO
    20©01

    Utgiver: Radionytt.no, Adlersgate 19, 3116 TØNSBERG. Vakttelefon: 90 08 39 53
    Ansvarlig redaktør er Kyrre Dahl
    Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. OM RADIONYTT.NO
    Disse sidene er optimalisert for Internet Explorer 5.0 og nyere.