Nyheter:
TILBAKE TIL.......INNENRIKS 2001    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Kreativ hjerne reddet direktesending

Noen gang slitt med å sette opp en direktesending fra et ute-arrangement? Dette skjer i alle stasjoner, og mange teknikere ha hatt store problemer med codecer, linjer etc... Da radiostasjonen TheVoice i Oslo skulle sende direkte fra Sub City Frankfurt på Chateu Neuf i forrige uke, virket alt planlaget og tilrettelagt, men da ting mangler og slår feil, kreves en tenkende og kreativ tekniker...


RADIONYTT.NO - 10.12.01 - ANDERS NORDHEIM DAHL

TheVoice sender på FM104,8 MHz i Oslo, og skulle sende direkte fra Sub City Frankfurt på Chateu Neuf.

Alt var ordnet til en, i utgangspuntet 4 timer lang direktesending på The Voice, som også stod for musikken i foajen.

Selve arrangementet skulle sendes direkte på stasjonen. Setupen var 2 stk Technics SL1210 platespillere og 2 stk cd spillere, 2 mikrofoner og en codec. Men en ting manglet - ISDN linjen til codecen var ikke levert. Dermed måtte man kaste seg rundt og tenke kreativt...

- Vi kom opp med flere mulige løsninger : Radio-link, vanlig telefon (som jo egentlig utelukket seg selv av naturlige årsaker..), men endte opp med å streame lyden over Internett (!), sier TheVoice-tekniker Lasse Mørkhagen. Dette var en uprøvd metode og et prøveprosjekt i 12. time.

Det fantes en 2Mbit linje på CN som ikke kunne forbli uprøvd.. I løpet av ett par timer på en lørdags ettermiddag skaffet Mørkhagen 2 stk public IP adresser (som alle offentlig tilgjengelige maskiner på internett må ha. Dette må vanligvis søkes om i veldig god tid..) Stasjonen fikk tilgang til Universitetets internett forbindelse som man brukte for å transportere signalene.

- Med god hjelp fra firmaet SmartCom (www.smartcom.no) fikk vi koblet opp et encoder rack med 3 stk pc'er. Disse var koblet slik at hvis en crashet, tok den andre over encodingen, sier Mørkhagen til radionytt.no.

- Så satte jeg opp en maskin ekstra i Voice studioet som tok i mot streamen, og denne koblet jeg til mixeren - og lyden var på lufta i perfekt kvalitet - over nettet!.

Så det finnes med andre ord løsninger - selv på overtid - bare man holder hodet kaldt og tenker kreativt!

 Relaterte linker

  • TheVoice

  • TheVoice live!

  • Voice Danmark

  •  Søk i radionytt.no


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert!

    Info og påmelding

     Tips radionytt.no

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no


    RADIONYTT.NO
    20©01

    Utgiver: Radionytt.no, Adlersgate 19, 3116 TØNSBERG. Vakttelefon: 90 08 39 53
    Ansvarlig redaktør er Kyrre Dahl
    Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. OM RADIONYTT.NO
    Disse sidene er optimalisert for Internet Explorer 5.0 og nyere.