RADIONYTT.NO - Hissig debatt om norsk musikk på radio















 Nyheter:
TILBAKE TIL.......INNENRIKS 2001    SISTE NYTT...INNENRIKS  UTENRIKS

Hissig debatt om norsk musikk på radio

Det ble høy temperatur da Telemark journalistlag inviterte til folkemøte om norsk musikk på radio. Men, om radiostasjonene vil øke norskandelen etter dette, er heller tvilsomt.

RADIONYTT.NO - 29.11.01 - KYRRE DAHL

Artisten Ronald Holmberg har laget en protestsang mot norske radiostasjoners manglende vilje til å spille norsk musikk, og det er et tema som har opprørt såpass mange mennesker at Telemark journalistlag onsdag kveld inviterte til åpent møte om norsk musikk på radio, på Kafè K i Porsgrunn. En fullsatt kafè fikk høre debatten mellom plateprodusent Terje Welle Busk, NRK Telemarks Anne Longvik, Herman Skretting fra Radio Grenland, og Ove Mellingen fra Telemarksavisa.

Her er noe av det som kom fram på møtet:
BUSK: Mangfoldet på radio har gått tapt, og det er nesten ingenting for godt voksne, og det er bare dunk dunk dunk på alle kanaler, med særlig referanse til NRK Telemark, som etter Busks mening burde spilt mye mer lokal musikk.
LONGVIK: Forsvarte NRK Telemarks musikkprofil, og mener at de spiller litt for enhver smak, og har spilt mye av f.eks Ronald Holmberg, men innrømte at mesteparten av musikken i NRK Telemark blir bestemt sentralt i NRK-systemet, eller av en kar i Trondheim, som det populært kalles.
SKRETTING: Av økonomiske årsaker lager Radio Grenland først og fremst radio for de under 40 år,og der passer ikke slik musikk inn, men de har likevel sendinger på kveldstid hvor godt voksne også får sitt.
MELLINGEN: Mente at hele debatten er satt i gang som et pr-stunt av Busk, fordi han vil selge mer plater og dermed tjene mer penger hvis radio spiller mer av den type musikk. Dette ble kraftig avvist av Busk selv.
FRA DE I SALEN: Et flertall i salen kan beskrives som godt voksne, og var ikke selv helt enige om hva slags musikk som bør spilles, men de fleste etterlyste mer variasjon og mindre dunk dunk. Kritikken ble først og fremst rettet mot NRK Telemark, og syntes at det var ille at en kar i Trondheim skal bestemme hva telemarkinger skal høre på.

 Relaterte saker:

  • Protestsang mot norske radiostasjoner (23.11.01)
  • Debatten fortsetter på Diskusjonsforumet

  •  HØR SANGEN HER!:

  • Hør refrenget her!
    Med tillatelse fra Busk lydstudio ( 12 sek )( 81KB )
  • HELE SANGEN - Ronald - I Love You Baby Dunk Dunk Dunk
    ( 2.23 min )( 3,28 MB ) FULLFORMAT Med tillatelse fra Busk lydstudio. NB: Tar lang tid å laste ned!

  •  Søk i radionytt.no


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert!

    Mer info...

     Tips radionytt.no

    Tips, ris eller ros -

    Post@radionytt.no


    RADIONYTT.NO
    20©01

    Utgiver: Radionytt.no, Adlersgate 19, 3116 TØNSBERG. Vakttelefon: 90 08 39 53
    Ansvarlig redaktør er Kyrre Dahl
    Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. OM RADIONYTT.NO
    Disse sidene er optimalisert for Internet Explorer 5.0 og nyere.