RADIONYTT.NO - USA: Må betale avgift for nettradio.








LUFTANGREP









 Nyheter:
TILBAKE TIL.......UTENRIKS 2001    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

USA: Må betale avgift for nettradio.
- Radiostasjoner som streamer lyd på nettet, må betale ekstra i opphavsrettigheter for musikken som spilles. Det har en amerikansk rettsinstans nylig bestemt.

RADIONYTT.NO - 08.08.01 - KYRRE DAHL

Radiostasjonene i USA må årlig betale over 300 millioner dollar, eller 2,5 milliarder norske kroner, i avgifter for musikken som spilles på radio ( som Tono og Gramo i Norge ). Nå må det også betales ekstra avgift for den musikken som spilles når radiostasjonen streames med live lyd på nettet. Ikke nok med at avgiftene kommer til å bli store, de skal også ha tilbakevirkende kraft fra det tidspunktet radiostasjonen begynte å streame lyd på nettet. Dette har en amerikansk rettsinnstans nylig bestemt, skriver radionyt.com.

Bransjeorganisasjonen for amerikanske radiostasjoner NAB, nekter å godta avgjørelsen, og vil anke saken inn for en høyere rettsinnstans. "Plateselskaper og radiostasjoner lever i et symbiotisk forhold, der airplay på radio har vært til gavn for alle", sier president i NAB Eddie Frits. "Radiostasjonene betaler allerede for mye, og enhver ytterligere avgift vil være urettferdig og urimelig" sier Frits.

Retten la i sin dom vekt på at det ikke er noe klart skille mellom rene nettradiostasjoner og FM/AM-radio som også streamer lyd på nettet. Streaming på nettet kan skade plateselskapene mer enn vanlige radiosendinger, mente retten.

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Mer info?

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no

 Bransjesidene

Jobb-børsen. Markedsplassen, Kommentarer, Thormods radiotips m.m..

Bransjesidene


RADIONYTT.NO
20©01

Utgiver: Radionytt.no, Adlersgate 19, 3116 TØNSBERG. Vakttelefon: 90 08 39 53
Ansvarlig redaktør er Kyrre Dahl
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. OM RADIONYTT.NO
Disse sidene er optimalisert for Internet Explorer 5.0 og nyere.