RADIONYTT.NO

FORSIDEN  NYHETER   UTENRIKS    LYTTERTALL   INTERNETTRADIO  RADIOLINKER  

Radio 2 Digital vil sende på det analoge FM-båndet

Radio 2 Digital, som har fått konsesjon for å sende riksdekkende radio på DAB-nettet, vil nå bli å høre på FM-båndet, gjennom et samarbeid med lokalradioer flere steder i Norge. Sendingene skal etter planen starte 1. mai.

 

Eierne av Radio 2 Digital mener nå at det ikke er marked for å drive en radio kun på DAB-nettet, og har planer om å sende på det vanlige FM-båndet i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Tromsø, Drammen og Grenland. Radio 2 Digital vil legge planene fram for Statens medieforvaltning før de går på lufta, skriver Dagens Næringsliv. Lokalradioene vil skifte navn til Radio 2 og produsere programmene i en slags stafett utover dagen.

 

Norsk Aller er hovedaksjonær i Radio 2 Digital, som forøvrig er eid av blant annet Clear Channel Communications, Einar C. Nagell-Erichsens Meridian og Kristen riksradio. Ifølge konsesjonen skal Radio 2 Digital blant annet sende barneprogrammer, nyheter og kulturstoff. I tillegg skal Radio 2 Digital kjøpe stoff fra lokalradiostasjoner.

 

P4 frykter ikke konkurranse fra Radio 2 Digital. Informasjonsdirektør i P4 , Ole Tome Nomeland, sier til Dagens Næringsliv at Radio 2, s opplegg ligner på det  allerede eksisterende samarbeidet i Radio 1- nettverket.

 

 

(c)Radionytt.no - 10.01.01 - Kyrre Dahl


FORSIDEN  NYHETER   UTENRIKS    LYTTERTALL   INTERNETTRADIO

 

RADIOLINKER   DISKUSJONSFORUM   E-MAIL