RADIONYTT.NO



Krever opprydding i konsesjonsjungelen

RADIONYTT.NO - Krever opprydding i konsesjonsjungelen Radionytt.no har mottatt dette brevet fra Tore Myrberg i Radio P5 Aust-Agder. Brevet videreformidles uredigert. SE OGSÅ DISKUSJONSFORUM

-Nå må det ryddes opp i konsesjons-jungelen. (AV TORE MYRBERG)

Denne høsten må alle landets lokalradioer skrive søknader om ny konsesjon. Dette er en glimrende mulighet for Statens Medieforvaltning til å få ryddet opp i konsesjonsjunglen.

I dag florerer det av stasjoner med budskap alt fra å kristne Norge til kun å tjene penger. Meningen med lokalradio er å gi et mangfold, men dette undergraves av at vilkårene for å drive radio er for dårlig. Når kristen-radioer og kommersielle radioer må dele frekvens på dagtid, ligger det i kortene at arbeidsvilkårene blir vanskelige for de som ønsker å drive profesjonelt.

I Aust-Agder driver flere dugnadsradioer med egen frekvens 24 timer i døgnet, mens den største kommersielle må dele sin frekvens med to kristne radioer og en organisasjonsradio. Dette er i hvertfall ikke med på å sikre arbeidsplasser i bransjen.

Eneste løsningen er å sørge for at kommersielle allmenradioer får fortrinn til egen frekvens i et stort nok område til å kunne drive økonomisk forsvarlig, mens de mindre dugnadsradioene og interesseradioene heller kan dele frekvens. Om dette er umulig bør i alle fall de kommersielle få det som i dag ses på som viktigste sendetid, nemlig fra 06 til 18.

Den konkrete situasjonen i Aust-Agder.

Radio Risør og Radio L (Lillesand) har egene frekvenser som de kun utnytter noen timer på kveldstid to til tre ganger i uka. Radio Grimstad har egen frekvens hvor det er stille frem til klokka 08 og mellom 15 og 18 fordi de ikke har resursser til å dekke disse tidene. P5 Aust-Agder i Arendal ønsker å ha 24 timers radio, men blir brutt opp av kristenradioer 06-07, 10-13 og 17-19. Det betyr at det er fire frekvenser langs en kyststripe på 10 mil med tre frekvenser som ikke blir utnyttet fullt ut og en som er sprengt på kapasiteten. Forstå det den som kan.

Medieforvaltningen avgjør.

Signalene i forkant av ny konsesjon er at det ikke vil skje endringer. Dette er uholdbart. Det er viktig at man benytter seg av muligheten man nå har til å gjøre viktige forandringer slik at ikke flere lokalradio må legges ned.

Tore Myrberg
Ansvarlig Redaktør P5 Aust-Agder

(c)Radionytt.no - 07.09.00 - Kyrre Dahl


NYHETER UTENRIKS INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM

FORSIDEN SMÅPLUKK E-MAIL