RADIONYTT.NO



SVERIGE: DAB erklæres død

RADIONYTT.NO - DAB erklæres død Den tidligere sjefen for Sveriges Radios satsing på DAB erklærer nå at det er meningsløst å fortsette DAB-satsingen, og at internett er framtiden.

Sveriges Radio har brukt nærmere 300 millioner kroner på DAB-prosjektet som ble startet for tretten år siden. Likevel har gjennombruddet latt vente på seg. Da Sveriges radio bestemte seg for å satse på digitalradio, var Ove Joanson vd, eller leder. I et intervju med Dagens IT erklærer han nå at radioens framtid heter internett.

I dag er de fleste utenfor Sveriges radio enige om at DAB er mislykket, skriver Dagens IT. Likevel mener Joanson at det er urettferdig å kritisere SR for DAB-satsingen. Den gangen (1987) var det umulig å forutse at det ville bli mulig å ta inn 10 000 radiokanaler med et vanlig modem, mener Joanson. I tillegg har utstyrssituasjonen vært håpløs ettersom det nesten ikke har vært DAB-mottakere ute i markedet.

Fremtiden for radio er internett, sier Joanson, og mener at dagens problem er nett-kapasisteten. Men dette er bare et teknisk problem som vil bli løst, f.eks med bredbånds overføring av internett, sier Joanson til Dagens IT.

(c)Radionytt.no - 03.09.00 - Kyrre Dahl


NYHETER UTENRIKS INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM

FORSIDEN E-MAIL