RADIONYTT.NO



Kritikk mot utspill fra Norsk Lokalradioforbund

RADIONYTT.NO - Kritikk mot utspill fra Norsk Lokalradioforbund

Radionytt.no har mottatt dette innlegget som et svar på en pressemelding sendt ut fra lederen i Norsk lokalradioforbund. Saken kan leses i Propaganda. Her er brevet uredigert:

KOMMENTAR TIL UTSPILL FRA "NORSK BINGOFORBUND"

SKJERP DEG, REISERSDAL

Vår nye styreformann har sendt ut en pressemelding som heldigvis bare ble tatt inn i nettavisen Propaganda. Jeg takker alle andre medier for å ha latt være å ta inn denne fadesen av en melding, i og med at den inneholder mange feil og skaper et urettferdig negativt bilde av lokalradioens situasjon.

Som daglig leder og redaktør for Radio Hamar er jeg svært skuffet over valgresultatet på årets landsmøte. Ikke fordi jeg mener at de som sitter i styret er dårlige, men fordi det stort sett er representanter fra Bygderadioene som sitter i styret. Jeg er ikke flau for å si at jeg driver en hyperkommsersiell lokalradio hvor hovedmålet er å tjene penger. Mine eiere, som er det største mediaselskapet i Hedmark, ville aldri godtatt noe annet. Det er mange som driver lokalradio bedre enn oss, men vi har det helt glimrende. Bortsett at vi har en kristen radio på samme frekvens, har vi ingen ting å klage på. Hvorfor kan ikke Lokalradioforbundet heller fokusere på radioer som radioene til Herman Skretting (inkl. Radio Tønsberg), Radio 1 eller andre som faktisk driver profesjonelt og gjør det bra(disse to tingene går som kjent hånd i hånd).

Jeg mener at det ikke er mulig å drive Lokalradioforbundet slik man gjør nå. I hvert fall ikke når våre annonsører og lyttere blir tutet ørene fulle om hvor grusomt det er å drive lokalradio fra vårt eget forbund. Jeg vet ikke hva som er løsningen, men jeg tror det beste ville være å danne et forbund for bingo og frivillige radioer og et forbund for de kommersielle.

Etter å ha vært med i denne bransjen i 15 år beklager jeg at et flaggskip som Radio Tri må legge ned, og at radioer som Hjalarhornet og andre sliter. Mitt forslag til dere som sliter er: godta rammevilkårene slik de er i dag, og går det ikke å drive radioen med disse vilkårene er det ikke noe grunnlag for å drive radioen. Da må dere legge ned eller samarbeide med andre. Det er en sunn bedriftsøkonomisk vurdering.

Tønnes Steenersen
redaktør/daglig leder Radio Hamar AS

SE OGSÅ:

RADIONYTT.NO`S DISKUSJONSFORUM

(c)Radionytt.no - 28.08.00 - Kyrre Dahl


NYHETER UTENRIKS INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM

FORSIDEN E-MAIL