RADIONYTT.NO

Navnetrøbbel for NRK Metro

RADIONYTT.NO - Navnetrøbbel for NRK Metro NRK Metro har nok en gang havnet i bråk rundt navnet sitt (Metro). MTG(Modern Times Group) har nå levert innsigelse til Patentstyret der de krever at varemerkeregistreringen av NRK Metro blir trukket tilbake.

Tidligere i år bestemte Namsretten at NRK kunne kalle sin nye kanal Metro til tross for protestene til MTG,s heleide datterselskap Metro Norge. Metro er en gratisavis som kommer ut i mange land, men foreløpig ikke i Norge, og derfor mente namsretten at det ikke var noe grunnlag for å nekte NRK å kalle sin radiostasjon NRK Metro.

Nå har et annet av MTG,s datterselskap, Tidnings Aktiebolaget Metro, levert innsigelse til det norske patentstyret, der det krever at NRK,s varemerke-registrering av Metro blir trukket tilbake. MTG,s datterselskap mener at NRK,s registrering aldri skulle blitt innvilget fordi det er fare for forveksling mellom gratisavisa Metro og radiokanalen Metro.

Det er tillatt for to forskjellige selskaper å registrere samme navn og varemerke, men dette gjelder ikke hvis det er fare for forveksling mellom produktene. Patentstyret vil nå ta stilling til saken etter at alle parter har fått anledning til å uttale seg.

(c)Radionytt.no - 04.08.00 - Kyrre Dahl


NYHETER INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM E-MAIL

FORSIDEN