RADIONYTT.NO

Radiokrig mellom NRJ og Radio 1?

RADIONYTT.NO - Radiokrig mellom NRJ og Radio 1? NRJ har kjøpt Power Fm, Romerike, mens Radio 1-konsernet trolig mister sin samarbeidspartner i det samme området. Samtidig har Kiss Fm overtatt FM 99 i Drøbak.

Prisen NRJ har betalt for Power Fm, Romerike skal ifølge sikre kilder være 4,5 millioner kroner, og en av årsakene til NRJ er villige til å betale såpass mye, skal være at Radio 1 er i ferd med å bli kastet ut av området. NRJ vil trolig om-formattere Power Fm slik at det blir en NRJ-stasjon med samme stil som andre NRJ-stasjoner. Det er ukjent hva som vil skje med Power Fm,s stasjoner i Kirkenes og Russland.

Samtidig sliter Radio 1 Nord, Romerike med gamle synder. Fra flere uavhengige kilder får radionytt.no opplyst at Statens medieforvaltning vil trekke inn konsesjonen til Radio 1 Nord / Radio Nero fordi selskapet som hadde konsesjon faktisk gikk konkurs for noen år siden. Radio 1 har eller vil selvsagt anke avgjørelsen, men utfallet av dette er høyst usikkert. Radio 1 Nord videresender i dag en god del av Radio 1 Oslo,s sendinger., og Radio 1 risikerer dermed å miste dette markedet på samme tid som NRJ kommer inn på Romerike.

I søndre del av Akershus skjer det også ting på radiofronten. FM 99 eller Radio Lux i Drøbak skal være overtatt av Kiss Fm for et millionbeløp. I dette området har NRJ i dag nærmest monopol i og med at de sender fra Nesodden. Hva som skal skje med Drøbak-radioen er uklart, men radioen vil trolig skifte navn til Kiss Fm. Kiss Fm har utgangspunkt i Nittedal, men har også overtatt P5 Romerike i Eidsvoll, som skal få navnet Kiss Fm Gold.

(c)Radionytt.no - 26.05.00 - Kyrre Dahl


NYHETER INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM E-MAIL

FORSIDEN