RADIONYTT.NO

NRK vil ha fjorten radiokanaler

RADIONYTT.NO - NRK vil ha fjorten radiokanaler I løpet av få år vil NRK ha fjorten radiokanaler. det sier programdirektør Tor Fuglevik til Dagbladet.

Fra før har NRK P1,P2 og Petre, samt NRK Alltid klassisk, NRK Alltid Nyheter og nystartede NRK Stortinget og NRK Metro.

Til sommeren kommer NRK MPetre.com som skal spille dance og trance for et ungt publikum 10 - 14 år. Denne kanalen bli også tilgjengelig på Fm-båndet.

En annen kanal som har vært planlagt lenge er NRK Alltid Jazz og Blues, som vil sende (ja, nettopp) jazz og blues fra NRK,s arkiver døgnet rundt.

Barna skal få egen radiokanal, med NRK Fantasi, som vil sende gamle barnetimeserier nesten hele døgnet. NRK har 800 gamle barenetimeserier som ligger og støver ned i arkivet.

Og selvfølgelig skal folkemusikk-elskerne få sin egen kanal, NRK Tradisjon, som skal sende tradisjonell folkemusikk fra NRK, s arkiver.

Fyglevik ser for seg en økning av lisensinntektene for å finansiere utvidelsene. - I løpet av de nærmeste årene risikerer vi en massiv amerikanisering, det er først og fremst NRKs oppdrag å verne om de norske verdiene. Men vi trenger å få økt den årlige støtten med 100- 200 millioner, sier Fuglevik til Dagbladet.


RED.KOMM - Jeg kom i grunn bare til 11 kanaler, men ifølge Dagbladet skal det være fjorten. Det er mulig at Sameradioen får egen kanal, og dessuten er NRK utenlandsendingen muligens en av de fjorten. Men fortsatt mangler 1?

(c)Radionytt.no - 24.04.2000 - Kyrre Dahl


NYHETSARKIV RADIOSTASJONER I NORGE LIVE NETTRADIO E-MAIL

FORSIDEN