RADIONYTT.NO

banner.gif

Hard kamp om lokalradio-konsesjonene

Flere store region-aviser har søkt om konsesjon for lokalradio. Også Radio 1-konsernet og NRJ søker om flere konsesjoner. Dermed blir det hard kamp om lokalradio-konsesjonene i de 148 områdene det er lyst ut konsesjon for fra år 2002 til 2006.


Søknadsfristen for å søke om konsesjon til lokalradio gikk ut mandag 27. november, og så langt har Statens medieforvaltning mottatt 424 søknader. En fullstendig liste over søkerne foreligger først neste uke, men noen hovedpunkter foreligger allerede:

 

Flere store regionaviser søker om konsesjon til lokalradiodrift i både sitt eget område og nærliggende områder. Både Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen og Fædrelandsvennen er blant søkerne, sammen med blant annet Telemarksavisa, Oppland Arbeiderblad og Romerikes Blad.

 

Radio 1- konsernet har denne gangen søkt om totalt 30 konsesjoner, fordelt på 14 for Radio 1, 9 for Melodi Fm og 7 for The Voice. Pr. i dag har Aller stortsett konsesjoner i Oslo, Bergen , Trondheim og Stavanger. Dette betyr at Radio 1 og Norsk Aller forsøker å få seg minst en konsesjon i alle de større byene i Norge.

 

Aller kan få hard konkurranse fra NRJ, som nå søker lokalradiokonsesjon en rekke steder i landet, og har levert inn i alt 11 konsesjonssøknader. Særlig i rand-områdene til storbyene kan det bli hard kamp, for både Aller og NRJ har søkt i Nesodden utenfor Oslo, Askøy utenfor Bergen, Leksvik utenfor Trondheim og Randaberg utenfor Stavanger. Dette er områder som vil gi en stor grad av senderdekning også i den nærliggende storbyen.

 

Det vil ta cirka et halvt år å behandle søknadsbunken, og statens medieforvaltning regner med å offentliggjøre vinnerne rett før sommerferien, opplyser direktør i Statens medieforvaltning Ivar Andenæs. Radionytt.no vil i løpet av neste uke få den komplette listen over alle søkerne...

 


(c)Radionytt.no - 01.12.00 Kyrre Dahl

 

NYHETER UTENRIKS INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM

FORSIDEN SMÅPLUKK E-MAIL