RADIONYTT.NO

banner.gif

Lokalradiobransjen aksjonerte for pressestøtte

28. november aksjonerte lokalradioforbundet utenfor kulturdepartementet, med blant annet krav om pressestøtte også til lokalradioer i Norge. Departementet svarte med at etter deres mening bør lokalradio drives på frivillig basis, ifølge denne pressemeldingen fra lokalradioforbundet:


PRESSEMELDING FRA AKSJONSUTVALGET I NORSK LOKALRADIOFORBUND

 

Aksjon ”Lokalradioenes hjerte”

 

28. november aksjonerte lokalradiobransjen utenfor Kulturdepartementet for å kreve pressestøtte. Aksjonskomiteen hadde også med seg massevis av hjerter som hadde kommet inn fra hele landet. I tillegg har over 30 radioer levert inn underskrifter som ble overlevert Ellen Horn. Enda flere stasjoner har sendt oppropet direkte til Kulturdepartementet.

 

Store hjerter med påskrevne krav ble stilt opp utenfor departementet og aksjonistene leverte ut løpeseddler til forbipasserende og folk som skulle inn i departementet. Klokka 10.10 kom statssekretær Roger Ingebrigtsen ut for å motta kravene.

 

Det viste seg at Ingebrigtsen hadde forsvinnende liten kunnskap om lokalradio anno år 2000.

Han sa at de skulle vurdere kravene, men han hadde ingen lovnader å komme med.

Ingebrigtsen mener at lokalradio skal drives på frivillig basis, uten noen form for støtte. Dere må lage rammevilkårene selv, sa han. Ingebrigtsen refererte til da det ble åpnet for lokalradio i Norge, og mente at vi måtte tilbake til den gamle tiden da ”Gutteklubben frisk og grei på Stovner” hadde sendinger. Ordet fjortisradio ble nevnt av Ingebrigtsen, noe som viser at Kulturdepartementet har forsvinnende liten kunnskap om hvordan lokalradioene i Norge drives i dag.

Aksjonistene oppfattet Ingebrigtsen som arrogant, og uvitende om dagens lokalradiosituasjon.

 

Styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Thor Olav Reiersdal, sier i en kommentar at det virker som departementet fremelsker lokalradioens tidlige dager, da det var tilnærmede cowboy-tilstander. Norsk Lokalradioforbund beklager sterkt at vårt iherdige arbeid for lovlige tilstander ikke blir verdsatt av departementet. På tross av dette vil vi fortsatt arbeide for å heve kvaliteten i bransjen, sier Reiersdal.

 

Aksjonsutvalget i NLR vil i tiden fremover forsette kampen om pressestøtte, likebehandling og rettferdige rammevilkår. Dette er tunge saker som vi ser ikke vil komme av seg selv.

Med en så negativ holdning i kulturdepartement, har vi en stor og viktig oppgave å løse.

 

Tilbud om å holde lokalradiokurs for departementet, - en større og mer synlig aksjon til neste år, og stort press på de politiske partiene før neste års stortingsvalg er ting som aksjonsutvalget har i tankene.

 

Vi benytter anledningen til å takke for engasjementet som medlemmene har vist. Kampen må fortsette på landsbasis. Engasjement er nødvendig. Sammen er vi sterke.

 

Oslo, 29. november 00


(c)Radionytt.no - 29.11.00 Kyrre Dahl

NYHETER UTENRIKS INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM

FORSIDEN SMÅPLUKK E-MAIL