RADIONYTT.NO

banner.gif

Finland: P4 får lov til å selge to av sine radiostasjoner

Finske myndigheter har godkjent salget av Star Fm og Groove Fm, som P4 og MTG tidligere eide sammen, ved å fornye lisensene til de to radiostasjonene.

 

Dermed er salget av Oy P4 Finland til Metromedia International gjennomført, og selskapet endrer navn til Oy Metromedia International. P4 fortsetter sitt engasjement i Finland gjennom Radio Nova.


PRESSEMELDING FRA P4(24.11.00):

 

"P4 og MTG har solgt sine eierandeler i de to finske radiostasjonene, StarFM og GrooveFM, til amerikanske MetroMedia International Inc.


Det etableres samtidig et nytt selskap som vil ha fokus på Finlands eneste riksdekkende, kommersielle radiokanal, Radio Nova. MTG og P4 vil ha 50% hver av aksjene i dette selskapet.

Det nye selskapet kontrollerer tilsammen 26% av aksjene i Radio Nova. P4s netto investering for sin 50% andel i det nye selskapet, er 4,4 mill. FIM. Fremtidige aksjekjøp i Radio Nova vil foretas gjennom dette selskapet.

Etter P4s oppfatning vil det ta for lang tid å tjene penger på de to solgte radiostasjonene, samt at det virker kompliserende på konsesjonsforhold i Finland med engasjementer i så mange kanaler. P4s kompetanse om å drive nasjonal reklamefinansiert radio, og MTGs offensive mediesastinger, vil gjøre dette til en spennende mulighet for alle parter.

Etter salget har P4 en samlet negativ resultateffekt i P4 Finland OY på 7,3 mill. NOK, hvorav 5,6 mill. NOK allerede er vist i P4s regnskap per 3. kvartal.

Avtalen med MetroMedia forutsetter finske myndigheters godkjennelse"


(c)Radionytt.no - 24.11.00 / 12.02.01 - Kyrre Dahl


NYHETER UTENRIKS INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM

FORSIDEN SMÅPLUKK E-MAIL