RADIONYTT.NO

banner.gif

Sverige: satsing på digitale radiokanaler.

Sveriges radio planlegger fem nye radiokanaler som skal sendes over DAB-nettet. MTG vil ikke vente på DAB, og starter 10 nye radiokanaler som skal sendes over Viasats digitale plattform.

 
Sveriges Radio vil starte fem nye kanaler, som skal komplettere de fire som SR i dag sender over FM-nettet. Hva slags kanaler de nye blir, er ikke ferdig spikret, men det er snakk om blant annet en kanal for de mellom 13 og 19 år, en kulturkanal for de mellom 35 og 55 år, og en kanal med musikk for de over 65 år. Den fjerde kanalen er tiltenkt de som i dag ikke hører på Public Service Radio, og den femte kalles en nyskapende interaktiv radiokanal. De fem nye radiokanalene fra SR kommer trolig på lufta i 2002, skriver Svenska Dagbladet.

 

MTG(Modern Times Group) vil ikke vente på at det frigjøres frekvenser i DAB-nettet, og starter 10 nye digitale radiokanaler som skal sendes over Viasats digitale plattform, skriver Etermedia. MTG driver i dag de kommersielle kanalene Rix Fm og Power Hit Radio, sistnevnte er nå størst i Stockholm blant de kommersielle radiostasjonene.


(c)Radionytt.no - 10.11.00 Kyrre Dahl


NYHETER UTENRIKS INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM

FORSIDEN SMÅPLUKK E-MAIL