RADIONYTT.NO

banner.gif

Radiofusjon i Lofoten

Radio Vestvågøy og Radio Lofoten slår seg sammen. Den nye storradioen vil nå 22.000 mennesker i  Vestvågøy og Vågan kommuner.

 
DETTE ER ET BREV FRA REDAKTØR I RADIO VESTVÅGØY, MARIE MYKLEBUST:

 

"Radio Lofoten sluttet med sendinger i fjor vinter/vår. Vi syns det var for ille at konsesjonen skulle gå inn, samtidig som vi så for oss felles sendinger, større reklamemarked og et mer interessant radio-produkt. Gjennom god kontakt med rest-styret i Radio Lofoten ble vi enige om å prøve å nå en enighet om sammenslåing. Det ekstraordinære årsmøtet i RL gav reststyret fullmakt til å slå stasjonen konkurs eller fusjonere med Radio Vestvågøy. Muligheten for fortsatt lokal radio i Vågan også førte til at sammenslåing ble valgt.

 

Å dekke et område på 10.000 innbyggere kan være god butikk for noen, men i Lofoten har vi aldri blitt rik på lokalradio. Vi ser for oss en tryggere plattform og et bedre tilbud til lytterne med et grunnlag på over 22.000 innbyggere. Når reklame og bingomarkedet fordobles, så har vi gode forhåpninger om å øke omsetningen betraktelig.

 

Begge stasjonene har vært lokalradioer og vi vil fortsatt satse på det lokale. Reportasjer, sport, politikk, beredskap med mer. På dagtid lokalsendinger som dekker begge kommunene. På kveldstid felles radiobingo, muligheten til å sende forskjellige magasinsendinger på hvert sitt nett. Vi satser også på å overføre kommunestyremøtene på hvert sitt nett. Lyttermessig vil folk i Vågan nå få lokale sendinger på dagtid og kveld i motsetning til ingen sendinger på over et år. I Vestvågøy vil lytterne nå kunne holde seg oppdatert på de lokale nyhetene både i egen kommune og nabokommunen.

 

Vi vil beholde de frivillige medarbeiderne i Vestvågøy, og er i kontakt med flere aktuelle navn i Vågan. Der har det ikke vært noen frivillige i sving på lenge, men med informasjon på egen stasjon, samt lokal avisdekning har vi fått god respons fra innbyggere i Vågan. Siden desember i fjor har vi sysselsatt 2 personer på timebasis i Vågan. Disse to har ansvaret for teknikk og bingoadministrasjon.

 

Valg av samarbeid fremfor å være "liten konge på haugen" har vært et tema i Lofoten de siste 5 årene. At det endelig ser ut til å løsne er strålende. Når overgangen til DAB kommer om noen år, tror jeg at med samarbeid vil det være lettere for oss små og halvstore stasjoner å overleve.

 

mvh

 

Marie Myklebust"


(c)Radionytt.no - 22.10.00 - Kyrre Dahl


NYHETER UTENRIKS INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM

FORSIDEN SMÅPLUKK E-MAIL